Skip Navigation or Skip to Content
X
FSHIKULL m.sh.
1. Thupër e hollë, e gjatë dhe e lakueshme. Fshikull thane. E qëlloi (e goditi) me fshikull.
2. Goditje me një thupër të tillë. I dha disa fshikuj të mirë.
3. fig. Goditje e fortë; qortim i ashpër, kritikë e fortë. Fshikull i kritikës. Fshikulli i satirës (i humorit). * U bë fshikull u dobësua shumë, u tret.