Skip Navigation or Skip to Content
X
GATUESE f.sh.
1. Ajo që merret me gatimin e gjellëve ose të bukës; grua që di të gatuajë mirë gjellë, byrekë etj. dhe që ndihmon në raste dasmash etj. Gatuese e mirë. Holluese e gatuese e njohur.
2. Mjet për të gatuar a për të ngjeshur brumin. Gatuese brumi brumëgatuese.