Skip Navigation or Skip to Content
X
GAZEL m.sh.
Në letërsinë e popujve të Lindjes: vjershë e shkurtër lirike, që përbëhet nga disa dyvargësha me rimë, ku i këndohet dashurisë, verës, gëzimeve të jetës e bukurisë së natyrës dhe shprehen ndjenjat e brendshme të poetit. Gazelet arabe (persiane). Gazelet e Nezim Frakullës.