Skip Navigation or Skip to Content
X
GËLLTITEM vetv.bised.
1. Kaloj poshtë pështymën a një ushqim, përcillem, kapërdihem. Gëlltitu, mos e mbaj në gojë!
2. fig. Ngurroj të flas, bëj të flas dhe nuk e nxjerr fjalën nga goja. Fol, pse gëlltitesh?
3. pavet. fig. (zakonisht me mohim). Është e padurueshme, nuk mund të durohet, nuk mund të pranohet (një fyerje, një turp, një urdhër etj.). Nuk gëlltitet (ky turp, kjo fyerje).
4. Pës. e GËLLTIT.