Skip Navigation or Skip to Content
X
GIJOTINË f.sh.
Mekanizëm që përdorej në të kaluarën dhe që përdoret ende në disa vende borgjeze për t'u prerë kokën atyre që dënohen me vdekje. E çuan në gijotinë. Ia prenë kokën në gijotinë.