Skip Navigation or Skip to Content
X
GLISTËR f.sh.zool.
1. Krimb unazor në ngjyrë të mishit që rron në vende me lagështirë, në pleh etj. dhe që zakonisht del pas shiut, krimbi i tokës, krimb shiu; karrem. Shtyp një glistër. Zë peshk me glistër.
2. Parazit që jeton në zorrët e njeriut a të kafshëve, rre. Glistrat e zorrëve. Nxjerr glistra. Bar glistrash.