Skip Navigation or Skip to Content
X
GLLABËRUES mb.
1. Që merr me forcë a rrëmben diçka që është e dikujt tjetër dhe e bën pronë të vetën; që pushton me dhunë diçka; që ka qëllime për të gllabëruar toka, vende etj. Armik gllabërues. Shtete gllabëruese.
2. fig. Që të sheh me lakmi të madhe; që të gllabëron, që të përpin. Sy (vështrim) gllabërues.
3. Përd. em. sipas kuptimit 1 te mbiemrit.