Skip Navigation or Skip to Content
X
GLUKOZË f.sh.biokim.
Lëndë e ëmbël, e tretshme në ujë, që gjendet kryesisht në frutat e sidomos te rrushi dhe që është shumë e rëndësishme për organizmin; sheqeri i rrushit. Glukoza e rrushit (e fikut, e portokallit).