Skip Navigation or Skip to Content
X
GORGË f.sh.
1. Zgavër, zgërbonjë; shpellë. Gorgë e thellë. Gorgë lisi. Gorgë mali (shkëmbi).
2. Gropë, vend grope. Ra në gorgë.
3. Hurdhë e thellë; gropë në lumë, në liqen etj. Gorgë lumi (përroi, liqeni).
4. Plis i vogël dheu i forcuar shumë dhe i bërë si gur. Arë me gorga. I ra me një gorgë.