Skip Navigation or Skip to Content
X
GRATH m.sh.
1. Dhëmb i thyer, dhëmb i mprehtë a me majë, që të pengon në gojë. Ia shpon gjuhën grathi. Ka një grath.
2. Dhëmbëz. Grathët e sharrës.
3. Kashta e lirit.
4. Fije kashte ose qime e shkurtër dhe e fortë që të shpon si gjemb, qime e ashpër, kreshtë (e derrit etj.). Grathit e derrit. U shpova te një grath.