Skip Navigation or Skip to Content
X
GREMIS kal.
1. E rrëzoj dikë përdhe, duke e penguar gjatë ecjes; rrëzoj dikë nga një vend i lartë; shtyj dikë me forcë dhe e rrëzoj në një përrua, në një gropë etj.; e hedh a e lëshoj poshtë. E gremisi nga shkallët (nga shkëmbi). E gremisi në përrua.
2. bised. Shemb diçka, shkatërroj plotësisht. E gremisi shtëpinë tërmeti.
3. fig. bised. Përzë, dëboj. E gremisi nga shtëpia.