Skip Navigation or Skip to Content
X
GROPOSEM vetv.
1. usht. Vendosem në një gropë ose hap një llogore dhe futem brenda për të mos u dukur ose për t'u mbrojtur nga predhat e armikut gjatë luftimit. Zunë pozicionet dhe u groposën. U groposën në llogore.
2. Vritem, vdes.
3. vet. veta III. Thellohet, futet me thellë në zgavër (për disa organe në trupin e njeriut ose të kafshëve). Sytë i qenë groposur.
4. Pës. e GROPOS.