Skip Navigation or Skip to Content
X
GRYKORE f.sh.
1. Grykashkë, gushore.
2. Këmishë e rreme që veshin gratë, e përbërë nga pjesa e gjoksit dhe nga një jakë zakonisht e qëndisur. Qëndis grykoren.
3. Përparëse.
4. vjet. Veshje prej hekuri që e mbante luftëtari për të mbrojtur pjesën e përparme të qafës dhe kraharorin.
5. gjuh. Bashkëtingëllore grykore. Grykorja «g».
6. shih GRYKËS/E,~JA II 1. Mbërthej (zbërthej) grykoren.