Skip Navigation or Skip to Content
X
GURKALI m.kim.
1. Bashkim kimik me ngjyrë të kaltër në të gjelbër, që del nga veprimi i acidit sulfurik mbi bakër dhe që përdoret kryesisht për spërkatjen e hardhive, sulfat bakri. Spërkatje me gurkali.
2. përd. mb. I kaltër në të gjelbër, që e ka ngjyrën si të gurkalit. Ngjyrë gurkali. Rroba gurkali.