Skip Navigation or Skip to Content
X
HALLAKATUR mb.bised.
1. I shpërndarë andej-këtej (për një grumbull a një tufë). Dhe (pleh) i hallakatur. Fshat i hallakatur. Me flokë të hallakatur.
2. I hapur a i zbërthyer, i zgafulluar (për diçka që ka qenë e mbledhur ose e mbërthyer mirë); i prishur. Me rroba të hallakatura. Gardh i hallakatur.
3. fig. Që s'e mbledh mendjen në një punë, i shpërndarë. Njeri i hallakatur. Me mendje të hallakatur.