Skip Navigation or Skip to Content
X
HEQJE I f.sh.
1. Veprimi sipas kuptimeve të foljeve HEQ, HIQEM. Heqja e lëvozhgës (e lëvores). Heqja e dhëmbëve. Heqja e njollave. Heqja e lirisë.
2. Pjesë që hiqet nga një tekst. Ka heqje dhe shtesa në tekst.
3. fig. Vuajtje e madhe; dhimbje. Heqje e madhe (e rëndë). Shpëtoi nga heqjet.
4. fiz., vjet. Rëndesë. Qendra e heqjes.