Skip Navigation or Skip to Content
X
HERMAFRODIT m.sh.libr.
1. Njeri, kafshë a bimë që ka të zhvilluara njëkohësisht organet mashkullore dhe ato femërore, qenie që i ka të dy sekset; dyseksore, deledash.
2. Përd. mb. sipas kuptimit të emrit. Njeri hermafrodit. Kafshë (flutur) hermafrodite. Lule hermafrodite.